torsdag 19 februari 2015

FILM: Step Up All In - en väloljad dansmaskin


 
Sista natten med dansgänget!

 

Det här är, enligt utsago, den allra sista natten med dansgänget. Och det är en väloljad dansmaskin som vi får bevittna.

 

Trish Sie, som regisserat Step Up All In, är mest känd för “Here It Goes Again“, en musikvideo för pop-rock bandet OK Go som släpptes 2006. Videon är gjord i en enda tagning: bandet tar sig igenom ett helt rum fullt av maskiner i ett tomt rum. Ett litet mästerverk när det gäller koreografi. Och det är det som behövs i en Step Up film--- någon som kan koreografin.

Kamerans jobb här är att ta in all action --- dansen är gjord som en “blockbuster action sequence“, och väldigt noggrant koreograferad. Filmens många dansnummer är intrikata, fulla av grace och snygga att se på.

Man kan på ett sätt säga att filmen levererar enligt två välkända motton: “less is more” och “more is more“. De snygga dansscenerna är “more is more“. Allt annat är “less is more“. “Less plot“, “less drama” och “less …” ja, allt som påverkar det stora spektaklet. Man ska helt enkelt inte distraheras. Det här är som en enda stor, väloljad dansmaskin.

 

Step Up All In levererar verkligen. Enda in i kaklet.

 

Och när det gäller handlingen så finns det en danstävling som ska vinnas, fiender som ska krossas, vänner som ska återförenas, bröder som ska förlåta varandra och en tjej och en kille som ska få varandra, och ännu en tjej och en kille som ska få varandra, och ännu en kille och en tjej som ska få varandra och …. Ja, det är som en dansande evighetsmaskin med lyckligt slut för alla älskande, dansande par.

 

För de som följt hela Step Up serien finns här också många kära återseenden.

 

En värdig final för hela dansserien!

 

 

Regi: Trish Sie

Titel: Step Up All In

Medverkande: Ryan Guzman, Misha Gabriel, Brianna Eivgan mfl.

USA, 2014
Nordisk film

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.