tisdag 3 februari 2015

FILM: If I Stay - ett stort litet mästerverk!


En kärlekshistoria som inte får missas.


If I Stay. Ny på DVD, Blu ray och & digitalt den 28 januari.

Missa inte denna lilla pärla till film! Det här är en känd crossover roman som har blivit en film som är svår att genrebestämma. Den har typ allt: tragedi, komedi, drama, romantik ... och musik!
Filmen innehåller en vänskapshistoria, en kärlekshistoria och en historia om en familj och dess generationskonflikter.

Som en fisk på Mars

Huvudpersonen Mia Hall känner att hon har hamnat i fel familj. Alla i hennes familj gillar rock/punk, hennes coola mamma var en riot girl och hennes pappa sjöng i ett icke-melodiöst rockband och lillebror verkar ta efter dem. Mia Hall gillar klassisk musik och spelar cello och drömmer om att komma in på Juliard. Hon måste ju göra revolt mot sin familj på något sätt!
Mamma och pappa säger stanna ute så länge du vill. Mia säger att hon måste ha utegångsförbud.
Mia uppfostrar till stor del sig själv.

Motsatser attraherar varandra

Och så träffar hon Adam, en kille som sjunger i ett rockband och som har vänner som är precis som hennes föräldrar var när de var unga ... Kan det hålla? Mia vill ju göra sin grej ...

I valet mellan musiken och kärleken och frågan om man kan få både och (Mia tänker inte hänga efter Adam som en annan groupie) filosoferar Mia mycket ... men så händer det. En bilolycka. Mia svävar mellan liv och död och hela hennes liv passerar revy. Ska kärleken och musiken till sist rädda henne, eller kommer hon att släppa taget och gå vidare till en annan existens?

Om crossover


Crossover är stort just nu, dvs. barn/ung romaner som passar lika bra för vuxna. If I Stay är inte en lika känd bok som Förr eller senare exploderar jag,  Hobbit eller Hungergames, men förtjänar att bli det. Visar att crossover även fungerar när det gäller realistiska historier och vanliga människor med vardagliga problem ... Men. Om du vill se det här som fantasy, går det ju lika bra! Mia Hall svävar mellan liv och död och frågan är om hon ska "välja" att gå in i tunneln eller "välja" att stanna kvar. Hon måste kämpa för att stanna. Och de som älskar henne måste kämpa för att hålla henne kvar ...

Det här är en film för alla er som älskade Förr eller senare exploderar jag och en film för alla er som knotar över att det är tomtar och troll i alla storfilmer nu för tiden. Det är det inte.
Chloë Grace Moretz är suverän som Mia, hennes bästa roll sedan den lilla vampyren i den amerikanska versionen av Låt den rätte komma in.

Regi: R.J. Cutler
Titel: If I Stay
Medverkande: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley, Joshua Leonard
Liana Liberato, Stacy Keach
USA, 2014
SF

TÄVLING:


Tävla och vinn en bok eller en film av If I Stay.
Skriv If I Stay bok eller If I Stay film i ämnesraden och svara på en fråga.

FILM: Vem spelar Adam i filmen?

BOK: Vilket instrument spelar Mia Hall?

Det går att tävla i båda kategorierna!

Maila barn/ung avdelningen: Bokpanda@gmail.com

Lycka till!

Tävlingen är öppen till den 24 februari.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.