torsdag 12 februari 2015

FILM: Sex Tape – inte så kul som Bad Teacher


 
Läge att se om Bad Teacher.

 

 

Bad Teacher, med Cameron Diaz i huvudrollen, var en komisk fullträff. Hon flankerades av Jason Segel, Justin Timberlake och Lucy Punsch som roliga lärarkollegor. I Sex Tape har man samma regissör, samma Cameron och samme Jason. Man hade hoppats på samma succé. Men man saknar Timberlake och Punsch som var riktigt roliga och självironiska. Segel var den som var minst rolig i Bad Teacher och är alldeles för vanlig och tar inte ut svängarna.

 

Cameron som var helkul som en “bad teacher” och en tjej som bröt mot alla normer är här nedtonad till en vanlig, hårt arbetande tvåbarnsmamma som försöker få återtändning med maken (en tråkig Segel) med hjälp av att göra en porrfilm. Det är precis så långtråkigt som det låter. Filmen råkar hamna på alla i-pads som Segels karaktär (en fattig anställd på en radiokanal) gett bort som presenter (HUR har han haft råd med det) och det är MASSOR av produktplacerings reklam i filmen. Man till och med förklarar vad högupplösning är, om någon nu ska ha missat det. Men varken Cameron eller Jason säger något om remote-wipe (det är en av barnen i filmen som kan detta “trick”) alltså försöker de istället, mycket ineffektivt, få tillbaka alla bortgivna i-pads. Suck. Jack Black i en biroll som porrfilmskung, som moraliserar mot att par gör egna porrfilmer (“har ni ett lyckligt äktenskap behöver ni inte sånt”) lyckas göra filmen ännu tråkigare. Hade någon försökt moralisera för Bad-Teacher-Cameron hade hon gett svar på tal.

 

Här blir det iget sånt. Allt fortsätter sin gilla gång, efter en “remote-wipe” av alla i-pads. En komedi som aldrig blir rolig och som aldrig kommer igång. Det är som om all glädje och busighet helt enkelt hade blivit “remote-wiped”. Se mycket hellre om Bad Teacher en gång till och skratta högt åt Camerons politiskt inkorrekta biltvättidé på skolan.

 

Det är helkul att se en “bad-girl” få belöning, istället som här, “straffas” och få en moralföreläsning av en porrfilmskung.

 

Och nej, det är aldrig kul att se en hund bli misshandlad på film. Även om “inga djur kom till skada under denna film”. Jakt- och brottningsscenerna mellan Segel och en hund måste vara den längsta, tråkigaste och onödigaste scenen i år.

 

Regi: Jake Kasdan

Titel: Sex Tape

Medverkande: Cameron Diaz, Jason Segel m.fl.

USA, 2014

Universal Sony Pictures

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.