söndag 4 maj 2014

Tävla med 12 years as a Slave!

Filmen har hyllats av kritiker världen över och belönats med 3 Oscar.

Passa på att vinn filmen på DVD eller BD!

Ange i mailet DVD eller BD och svara på en fråga:

Vilka 3 Oscars kammade 12 years as a Slave hem?




The extraordinary true story of Solomon Northup





Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav.


Ingen lyssnar på Solomons protester och ingen tror att han har papper som kan bevisa att han är en fri man. Desperat gör han gång på gång upp flyktplaner – och varje gång går de i stöpet. Han säljs till William Ford, en vänlig man som uppskattar Solomons tankfulla natur men som tvingas sälja honom vidare till en grym man som utsätter slavarna för obeskrivlig tortyr. År efter år lever Solomon på hoppet om att återse sin familj, och även om det med tiden blir allt mindre vägrar han att ge upp det. Runt omkring sig ser han människor gå under, och han förstår att han måste ta otroligt stora risker och lita på folk han inte alls känner om han någonsin ska bli en fri man igen

12 YEARS A SLAVE bygger på den sanna berättelsen om en fri svart man som kidnappas från New York och säljs som slav till 1850-talets Louisiana och hans kamp för att återvända till sin familj.

KOLLA ÄVEN IN: Mandela tävlingen!

Samma tid gäller: maj månad !



Maila in dina svar till TKtavling@hotmail.com och eventuella frågor om tävlingen!

Tävlingen pågår under maj månad. Vinnare meddelas via mail, senast 1 juni.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.