fredag 2 maj 2014

FILM: Last Vegas - sista natten med gänget, igen


 
Kvartetten som sprängdes återförenas!
Sista natten med gänget konceptet håller tydligen hur länge som helst. Och kan muteras samman med vilken annan genre som helst. Precis samma dag som The World’s End med sitt medelålders motvilliga partygäng släpps på DVD, så är det även dags för ett ännu äldre gäng att dra till Las Vegas.
 
Men medan The World’s End driver med apokalyps filmerna, som den korsas med, så korsas Last Vegas med ”svensexan/möhippan” filmtrenden --- och utan att driva med den!

Fyra gubbar ska ha svensexa för en av dem (Michael Douglas), som ska gifta sig med en 32-åring. Som han friade till på en begravning. Med ett begravningstal som snarare var ett skryttal får honom själv --- titta vilken ung trofé jag har, jag lever fortfarande till skillnad från gubben i lådan!

Alla gubbarna på svensexan är i 70-års åldern och de har varit vänner sedan barnsben.

Och allt går deras väg. De vinner storkovan, blir partykungar, sätter den yngre generationen på plats (främst representerad av Jerry Ferrara från Entourage, som blir deras personlige slav under Las Vegas vistelsen…)

Det som verkligen räddar filmen är att Robert de Niros karaktär. Han är ständigt cynisk till att de andra tre beter sig så omoget och han saknar sin fru, den femte medlemmen i deras barndomsgäng.  

Den bästa storylinen är den där Douglas och De Niro uppvaktar en vacker kasinosångerska (Mary Steenburgen). Douglas inser att han vill vara förälskad i någon som är mer jämnårig med honom själv --- hellre än att ha en ung trofé fru.

Inställt bröllop, nya bröllopsplaner … ny svensexa och en uppföljare? Det ser inte bättre ut!
 
 

Regi: Jon Turtletaub
Titel: Last Vegas
Medverkande: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline
Mary Steenburgen, Jerry Ferrara
USA, 2013

Universal Sony Pictures Home Entertainment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.