tisdag 10 november 2015

FILM/TV: Big Bang Theory season 8 - en allt mer värdefull komediserie!

 


The Big Bang Theory - Season 8 [DVD] [2015]
Penny har klippt sig och alla har gjort nya klipp inför säsong åtta!



  •                             

    Big Bang Theory är nu inne på säsong 8. Efter sju säsonger var det dags för skådespelarna att omförhandla. Enligt Forbes senaste lista toppar Jim Parsons (Sheldon) listan på de TV-skådespelare som tjänar mest med sina 29 miljhoner per år. Johnny Galecki (Leonard) ligger tvåa med 27 miljoner. Skillnaden? Att Parsons jobbar mer och fortfarande  syns på Broadway. De båda skådespelarna får numera, liksom skådespelerskan Kaley Cuoco (Penny), 1 miljon dollar per avsnitt. När Howard och Raj försökte få ut lika mycket fick de höra att i sådana fall kunde de lika gärna skrivas ut ur serien. Hur som helst, på Forbes lista ligger de på delad tredje plats med årsinkomst på 20 miljoner i årsinkomst. 11 av 15 skådespelare på topplistan finns i komedier.

    Det säger något om att komedier idag är något att tas på största allvar.

    Big Bang Theory har också blivit en mycket allvarligare serie. Den har utvecklats från situationskomedi med många "science-jokes" till en såpa där alla de fyra killarna nu har stadiga förhållanden. Sheldon och Amy, Leonard och Penny, Howard och Bernadette. Slutligen Raj och en morbid rödhårig dermatolog - Emily, som är den minst roliga i gänget och som förhoppningsvis snart blir utskriven ur serien. Nu handlar samtalen mycket om relationer och förhållanden och meningen med livet. Flera avsnitt i detta avsnitt handlar om döden. Carol Ann Susi, som gjorde rösten till Howards mamma, Mrs Debbie Wolowitz, dog i verkligheten, och det verkar som om manusförfattarna använt serien som sin egen personliga dödsskräckterapi. Först dör en kollega till Leonard, Raj och Howard och när de städar ut Roger Abbots kontor kommer de fram till att han inte gjort några framsteg under hela sin karriär, och att han aldrig fått tillfälle att öppna sin champagneflaska. Han hade heller ingen familj eller någon hög inkomst att skryta med.

    Nästa död är Mrs. Wolowitz. Fördomarna mot folk med aspergers lyser igenom, och man säger till Sheldon att inte prata med Howard, som är helt förstörd av sorg. Men Sheldon  säger till slut de mest tröstande orden av alla.

    Nästa avsnitt handlar om Mrs. Wolowitz urna, som kommer på avvägar. I ett annat avsnitt är det dags att rensa hennes garage. I ytterligare nästa avsnitt ska all hennes mat i frysen, som slutat fungera efter ett strömavbrott, ätas upp. Manusförfattarna måste ha fått mycket terapi efter att deras kollega dött.

    Dessutom beställer Sheldon matchande urnor till sig och Leonard - utifall Leonard skulle dö av en operation (det är oklart var Sheldon tror att han ska dö av).

    Oförklarliga saker finns fortfarnade kvar i Big Bang Theory, och det handlar inte om svarta hål eller mörk materia. Varför är Raj klädd som en invandrare från Bangladesh på 1970 talet? Killen är metrosexuell, har god smak (hör honom snacka om mat eller inredning eller film) och han är dessutom stenrik - med extra fickpengar från både mamma och pappa. Dessutom har många fans väntat på att det ska avslöjas att Raj är homosexuell (nu när Sheldons karaktär inte fick vara homosexuell) - och visst vore det kul att se Raj dejta en snygg metrosexuell afroamerikansk man. Istället för att bli nedtryckt av det rödhåriga fruntimret som vill fira Halloween året runt.

    Vi har fortfarande inte sett någon i Amys familj. Howard har en bror som snabbt dyker upp, men det utnyttjas bara till ett skämt om en robothand, och utan förklaring vad lillebror vill.

    Big Bang Theory har blivit mindre rolig och samtidigt djupare på ett annat sätt. När säsong åtta går mot sitt slut och Sheldon blivit dumpad är det ingen som skrattar i publiken. Det hörs bara "åhh" och "ohh" och "ahh" med undertexten ... hur ska stackars Sheldon klara detta? Han är ju känsligare än han vill visa. Så personerna har blivit riktiga människor istället för skämtmaskiner och publiken lider med dem, som med riktiga kompisar, när det går på tok. Det är bäddat för trubbel i säsong nio.








    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.