tisdag 15 mars 2016

Lin Hallberg - Du och jag Sigge


  

Tio år med Sigge!

Sommarlov betyder ofta läger av något slag. I den hästtokiga Elinas fall är det ett efterlängtat ridläger som hägrar. Då ska hon minsann rida älsklingsponnyn Sigge varje dag! Men det blir inte som Elina har tänkt sig…
 


Lättfattligt, lättläst, stor stil, snygga illustrationer, oemotståndliga shetlandsponnyer
Lin Hallberg
Du och jag Sigge
ISBN: 9789163882050
Illustatör:  Margareta Nordqvist
Förlag: Bonnier Carlsen



 
Elina och hennes lillasyster Linnea har fått ha ridskolehästarna Sigge och Sam som sina egna hästar hos mormor och morfar på sommaren.


Nu är de hemma igen och Elina är förväntansfull och nervös. Elina pratar lite för mycket om att det känns som att Sigge är hennes egen häst - Sigge är egentligen alla tjejers drömponny, en vit fin liten shettis - och de andra blir avundsjuka och tycker att hon är mallig. Elina är ju bara skötare till Sigge en dag i veckan och andra dagar har han andra skötare. Nu ska Sara Li, som också är Sigges skötare, fast på en annan dag, vara med på samma läger. Tänk om hon får rida Sigge på lägret och inte Elina?


Rivaliteten om Sigge blir som bortblåst när Sigge blir sjuk. Nu är det viktigaste inte vem som ska får rida Sigge utan att Sigge ska bli frisk, så att någon kan få rida honom i framtiden. Lin Hallberg fångar på ett fint sätt all den rivalitet som finns och det gnabb som uppstår i ett kompisgäng.


Det behöver inte vara ett stall som är platsen, det hade lika gärna kunnat vara en skolgård. Allt är
verklighetstroget och man känner med Elina och hennes kompisar hur underbar den svenska sommaren är! Hästbok när den är som bäst!


Lättfattligt, lättläst, stor stil, snygga illustrationer, oemotståndliga shetlandsponnyer - även för folk som inte är hästtokiga!
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.