lördag 28 september 2019

Bokmässan 2019 - tips för lördagen


Guldkorn ur lördagens program:
  • 09.00-18.00 Prata med våra psykologer
    Psykologer från Psykologiguiden.se besvarar enskilt besökarnas frågor hela dagen.
  • 09.30 Invigning Crimetime
    Välkomna att inviga Crimetime Göteborg 2019 tillsammans med Camilla LäckbergDon Winslow och teamet bakom Crimetime. Polischefen Erik Nord klipper bandet, vi bjuder på godbitar ur helgens program och de första som kommer får smoothie och tilltugg.
  • Barnsalongen är till för de yngsta besökarna (3-12 år) och har ett fullmatat program med barnens favoriter under lördag och söndag. I närheten finns Pannkakskaféet där Bamses farmor dyker upp. Vuxna är endast tillåtna i barns sällskap.
  • Feelgood-scenen är en av årets nya stora satsningar. Här träffar du både svenska och internationella författare som inspirerar till ny feelgood-läsning.
  • Kl 10.00 Ett system så magnifikt att det bländar
    Möt Amanda Svensson som pratar om sin senaste roman som handlar om klimatkrisen och vad som händer om det tryggaste vi har – familjen – faller isär.
  • Kl 10.30 Humanioras framtid
    Svensk humaniora har levt med krisstämpel i många år. Går vägen framåt via att bejaka humanioras särdrag eller genom att understryka likheterna med annan forskning?
  • Kl 10.45 Signering: Lars Lerin
  • Kl 11.00 Nordens diktardrottningar Selma Lagerlöf, Sigrid Undset och Karen Blixen
    Nordens diktardottningar Selma Lagerlöf, Sigrid Undset och Karen Blixen presenteras i ett samarbete mellan de tre författarmuseerna Mårbacka, Bjerkebæk och Rungstedlund.
  • Kl 11.00 Livsviktiga parallellsamhällen
    Vissa djurarter är mer betydelsefulla för människan än andra. Somliga har vi en lång och nära historia tillsammans med, och några utgör rentav en förutsättning för mänskligt liv. I det här samtalet djupdykerPatrik Svensson (Ålevangeliet), Lotte Möller (Bin och människor) och Katja Bargum (Myrornas hemliga liv) i tre arter som människan länge har haft ett särskilt förhållande till.
  • Kl 11.00 Författarsamtal Markus Zusak
    Markus Zusak samtalar om sin senaste roman Bridge of Clay (Ingenting mindre än ett mirakel) medJenny Zunko.
  • Kl 11.30 Noodle Road
    Den koreanske dokumentärfilmaren och kocken Lee Wook Jung visar hur man lagar koreanska och japanska nudelrätter.
  • Kl 13.00 Skrivandets drivkrafter
    Max Porter slog igenom med dunder och brak med Sorgen bär fjäderdräkt 2015 och Maggie O’Farrellfirar tjugoårsjubileum nästa år med titlar som Sommaren utan regn och Det måste vara här. Nu är Porter aktuell med fabeln Lanny och O’Farrell med omskakande näradödenupplevelser i Jag är, jag är, jag är – ett hjärtslag från döden. Vad driver dem i deras skrivande?
  • Kl 13.00 Det hårda livet i London med Caitlin Moran och Kate DaviesAtt slå sig fram som ung kvinna i det tuffa Londonlivet är inte direkt någon barnlek. Här möts två hyllade författare som förenas i sin frispråkighet och sin skarpa, typiskt brittiska humor i ett samtal om kärlek, sex och vänskap.
  • Kl 13.00 Thåström signerar nya boken Texter.
  • Kl 14.00 Rachel Kushner (bilden ovan)
    Föds du oskyldig eller bara rik i USA? Skyldig eller bara fattig? Rachel Kushners The Mars Room, nominerad till Booker-priset, följer en kvinna som döms till livstid för att ha mördat sin stalker. Hon ser tillbaka på sin uppväxt samtidigt som hon ställs inför fängelselivets absurditeter. Romanen, som förbjudits i kaliforniska fängelser, avslöjar de sociala klyftor som skiljer de framgångsrika från de som sitter inspärrade.
  • Kl 14.30 Love is all around
    David Nicholls slog igenom med braksuccén En dag, som sålt över 250 000 ex i Sverige. Nu är han äntligen aktuell igen, denna gången med uppväxtskildringen och kärlekshistorien Bitterljuva dagar.Kate Davies bok På djupet har hyllats av kritiker, och är historien om Julie, som vid 26 års ålder ger sig in i Londons lesbiska värld. Möt dessa två britter i ett samtal om hur man skildrar kärlek på bästa sätt.
  • Kl 15.00 Mästare berättar 
    Hör Anders RoslundAnne Holt och Hjorth/Rosenfeldt berätta om hur allt började, vägen till topplistorna och vilka hinder de övervunnit under resans gång.
  • Kl 15.30 Författarsamtal: David Lagercrantz 
    David Lagercrantz samtalar om Hon som måste dö – den sjätte boken i Millenniumserien.
  • Kl 16.00 Karismans kraft 
    Varför får karismatiska människor oss andra att se upp till dem, att följa dem, falla för dem? Hur långt är vi beredda att gå för dem? I australiska Liane Moriarty och amerikanska Meg Wolitzer aktuella romaner, Nio främlingar och En kvinnas övertygelse, ställs huvudkaraktärerna på olika sätt inför personer med stark utstrålning. Ett samtal mellan de båda författarna om karismans kraft och om kvinnor som fått nog.
  • 16.00 Crimetime Award
    Välkomna på prisutdelningen av Crimetime Award 2019 under ledning av Josefine Sundström! De priser som kommer att delas ut är: Årets deckardebutÅrets barndeckareÅrets hederspris ochCrimetime Bookbeat Award för Årets deckarförfattare 2019.
  • 17.03 Margaux Dietz: I huvudet på en influencer 
    Är det möjligt att alltid vara glad? Influencern Margaux Dietz ger ett lyckorecept i debutboken Your best Life.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.