söndag 26 maj 2013

Hemslöjd på nytt sätt

Susanna Zacke och Sania Hedengren: Hemslöjd på nytt sätt
 

Fotograf Magnus SelanderFotograf Magnus SelanderFärgsprakande bilder och instruktiva texter

Susanna Zacke och Sania Hedengren
Hemslöjd på nytt sätt - inspiration, idéer, inredning
Semic
Ordet hemslöjd kan låta gammeldags och vördnadsvärt - men mycket av den nya hemslöjden är kul, pysslig och uppkäftig! Ungefär så som mycket av gammeldags hemslöjd var förr i tiden - man tager vad man haver och kör igång helt enkelt. Förr i tiden fanns inga dyra pyssel butiker och “måsten” i god smak och livsstilstrender.
Susanna Zacke och Sania Hedengren i Hemslöjd på nytt sätt behåller samma lekfulla och lustfyllda ton som är typisk för deras blogg och så sätter de igång och hemslöjda med olika material. Tyg. Trä. Papper. Garn. Betong.
När det gäller tyger är de båda förtjusta i 1970-talet och både klänning, kuddar och sittpuff i 70-tals stil skapas i rask takt. Mycket av tygerna är loppisfyndade.
Liksom den gamla trasmattan som gör att en ny tråkig fotpall känns gammal och mysig.
När det gäller garn varierar Susanna och Sania den virkade African flower i det oändliga (man kan säga att denna blomma är som en variant på den klassiska mormorsrutan - man kan göra en eller många och kombinera på olika sätt). De virkar också fina halsband.
Betongpysslet får väl sägas vara det nya innepysslet utomhus. I trädgården kan det mesta fixas i betong. Från krukor till ett betongbord. Vad som genomsyrar hela boken är att Sanna och Sania ofta tänker miljövänligt - material kan recyklas - och deras lust och glädje att prova på nya kombinationer. Inget är fel, intet är ett måste. Men man måste få prova.
Belinda Graham

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.