söndag 9 augusti 2015

För mycket av det goda är alldeles lagom - höstens godaste nyheter!


 

Redan nu sipprar nyheterna ut om kommande böcker. Nästa säsong, höstsäsongen, är redan planerad.


Det som inte dödar oss - Millennium 4 (inbunden)
Varför nöja sig med en trilogi
när man kan få mer?
På deckarfronten ser man fram emot David Lagercrantz millennium. Hemlighetsfullhet är bara förnamnet, världssläpp sker den 27 augusti. Alla, författare, förläggare, översättare, har jobbat på ouppkopplade datorer. Så ingen Lisbeth Salander har kunnat hacka sig in på boken och läsa den i förväg. (vad gjorde hackare förr när folk skrev på skrivmaskin).

På kokboksfronten kommer det så många goda nyheter att man knappt vet var man ska börja.

Vad ser man mest fram emot?


Förmodligen: För mycket av det goda är alldeles lagom med Edward Blom och Gunilla Kinn Blom. Kokkonst för livsnjutare lovar runt - och efter den förra boken Allting gott och alldeles för mycket vet man att här blir det kulturhistoria, personliga anekdoter och härliga recept i en skön mix.

Det här är kokbokslitetarur som gott kan läsas istället för en spännande roman - man blir helt uppslukad av handlingen! Förr eller senare måste recepten också provas --- och slukas.
 

En god bok till goda vänner

Kokkonst för livsnjutare (inbunden)
En god bok av författaren till
Allting gott och alldeles för mycket!
Allting gott och alldeles för mycket var min favoritbok att ge till goda vänner. Och ja, de har provat recepten och tycker att de är jättegoda.

Annat att se fram emot i koksboksfär: Allt om mats Stora kokboken i nyutgåva, med 700 recept, allt om mats bok Sås --- en hel bok tillägnat det som jägaren som missat haren säger är godast (Spring du bara, det är i alla fall såsen som är godast!)

Mästerkocken Mannerström är tillbaka med Mannerströms helg - en kokbok som verkar utmana det mesta när det gäller det där lilla extra till helgen. Laga mat som en Michelinstjärna du med!

Hannus magiska jul


Blev totalfrälst på Hannus trädgårdsböcker, såg honom på Sofieros slått (trädgårdsdagar) har alla hans trädgårdsböcker …. Och har troget följt honom även in på hans nya område. Mat och hemmafix.

Hannus magiska jul verkar vara något att sätta upp på julklappsönskelistan --- men den kommer redan i september! Kanske kan man lägga rabarber på ett exemplar redan under Bokmässan i Göteborg och få det signerat? Och börja förbereda julen i tid?

Det gäller även paret Bloms nya läckra kokbok. September.

Jan Hedh väntar tills oktober innan han förärar världen sin nya Julens söta. Alla Jan Heds böcker om bröd och kakor har varit otroligt bra. Julens söta verkar bli precis lika suverän!

Vego och husman

Veckans Vego : Grön middag på bara 30 minuter (inbunden)
Sara Begner gör ALLTID
goda böcker!
Den nya husmanskosten --- har läst Paul Svenssons böcker förr, han kör med ett trevligt miljötänk, tillvaratar allt, och låter billiga, nyttiga ingredienser tala för sig själv. Husmanskosten har hållit länge. Och visst är det synd att var femte matkasse hamnar i soporna. Vore det inte bättre att laga mat av den?

I Veckans Vego lovar Sara Begner en grön middag på en halvtimme. Har läst henens tidigare böcker. Favorit: Glöd med recept från hela världen (som även blivit uppskattad presentbok) och vår kokbok, En klassiker i hyllan.

Favorit i repris: Hälsokick! Av Marita Karlson med goda smoothies, färska juicer och annat nyttigt kommer ut igen och Sött utan vitt socker av Emilie Holm. Båda de här böckerna är rena rama godisböckerna och allt i dem är NYTTIGT.

Det kommer att bli en supergod höst. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar