Madeleine Söder
Var kommer maten ifrån?
Rabén & Sjögren
Det finns två kategorier för
Augustpris för litteratur för vuxna - skönlitteratur och facklitteratur. En för
barnböcker. Oftast vinner en skönlitterär bok. Facklitteratur för barn har
svårt att ens bli nominerade. Men OM det hade funnits ett pris för bästa
fackbok för barn så hade Var kommer maten ifrån varit självskriven att
nomineras till ett pris!
Var kommer maten ifrån? är
nyfiken, rolig, och sprängfylld med intressanta fakta. Det är aldrig för tidigt
att ifrågasätta vad som ligger på tallriken och varför. Det är aldrig för
tidigt att fundera över hur kor och höns och bin och andra djur som producerar
vår mat egentligen har det.
Hur har korna det på
bondgården? Hur har bina det i bikupan? Hur tar man hand om höns på bästa sätt?
Aron gillar att laga mat och
att äta mat. Han är nyfiken på matens väg till tallriken. Han besöker en
bondgård ett bageri en hönsgård och förklarar nya begrepp som ekologiskt och
närproducerat. Man kan lära sig om fiske biodling och svampplockning.
Boken är helt igenom illustrerad
med härliga fotografier, det finns massor av recept och lättförståeliga fakta
att ta till sig. Boken är rekommenderad från 3-6 år, men den fungerar bra även
för äldre läsare. Charmigt kul!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.