Redan nu
sipprar nyheterna ut om kommande böcker. Nästa säsong, höstsäsongen, är redan
planerad.
Varför nöja sig med en trilogi när man kan få mer? |
På
deckarfronten ser man fram emot David Lagercrantz millennium. Hemlighetsfullhet
är bara förnamnet, världssläpp sker den 27 augusti. Alla, författare,
förläggare, översättare, har jobbat på ouppkopplade datorer. Så ingen Lisbeth
Salander har kunnat hacka sig in på boken och läsa den i förväg. (vad gjorde
hackare förr när folk skrev på skrivmaskin).
På
kokboksfronten kommer det så många goda nyheter att man knappt vet var man ska
börja.
Vad ser man
mest fram emot?
Förmodligen:
För mycket av det goda är alldeles lagom med Edward Blom och Gunilla Kinn Blom.
Kokkonst för livsnjutare lovar runt - och efter den förra boken Allting gott
och alldeles för mycket vet man att här blir det kulturhistoria, personliga
anekdoter och härliga recept i en skön mix.
Det här är
kokbokslitetarur som gott kan läsas istället för en spännande roman - man blir
helt uppslukad av handlingen! Förr eller senare måste recepten också provas ---
och slukas.
En god bok till goda vänner
En god bok av författaren till Allting gott och alldeles för mycket! |
Allting gott
och alldeles för mycket var min favoritbok att ge till goda vänner. Och ja, de
har provat recepten och tycker att de är jättegoda.
Annat att se
fram emot i koksboksfär: Allt om mats Stora kokboken i nyutgåva, med 700
recept, allt om mats bok Sås --- en hel bok tillägnat det som jägaren som
missat haren säger är godast (Spring du bara, det är i alla fall såsen som är
godast!)
Mästerkocken
Mannerström är tillbaka med Mannerströms helg - en kokbok som verkar utmana det
mesta när det gäller det där lilla extra till helgen. Laga mat som en
Michelinstjärna du med!
Hannus magiska jul
Blev
totalfrälst på Hannus trädgårdsböcker, såg honom på Sofieros slått
(trädgårdsdagar) har alla hans trädgårdsböcker …. Och har troget följt honom
även in på hans nya område. Mat och hemmafix.
Hannus magiska
jul verkar vara något att sätta upp på julklappsönskelistan --- men den kommer
redan i september! Kanske kan man lägga rabarber på ett exemplar redan under Bokmässan
i Göteborg och få det signerat? Och börja förbereda julen i tid?
Det gäller
även paret Bloms nya läckra kokbok. September.
Jan Hedh
väntar tills oktober innan han förärar världen sin nya Julens söta. Alla Jan Heds böcker om bröd och kakor har varit otroligt
bra. Julens söta verkar bli precis lika suverän!
Vego och husman
Sara Begner gör ALLTID goda böcker! |
Den nya
husmanskosten --- har läst Paul Svenssons böcker förr, han kör med ett trevligt
miljötänk, tillvaratar allt, och låter billiga, nyttiga ingredienser tala för
sig själv. Husmanskosten har hållit länge. Och visst är det synd att var femte
matkasse hamnar i soporna. Vore det inte bättre att laga mat av den?
I Veckans
Vego lovar Sara Begner en grön middag på en halvtimme. Har läst henens
tidigare böcker. Favorit: Glöd med recept från hela världen (som även blivit
uppskattad presentbok) och vår kokbok, En klassiker i hyllan.
Favorit i
repris: Hälsokick! Av Marita Karlson med goda smoothies, färska juicer
och annat nyttigt kommer ut igen och Sött utan vitt socker av Emilie Holm. Båda
de här böckerna är rena rama godisböckerna och allt i dem är NYTTIGT.
Det kommer att
bli en supergod höst. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.